Wednesday, August 18, 2010

Det spelar roll vem du kryssar

Maud Olofsson (C) meddelar i Svenska Dagbladet idag att integritetsfrågorna ligger på hyllan, eftersom det inte finns någon aktiv lagstiftningsdiskussion, som om FRA och IPRED. Hört talas om EU:s datalagringsdirektiv? Det vore väldigt bra att höra vad Maud Olofsson tänker göra med det efter valet.

Det spelar med andra ord roll vem du kryssar i valet. Partierna verkar inom integritetsområdet påstå saker som sedan det går lätt att kasta överbord.

Till höger hittar du en lista över vilka riksdagskandidater som skrivit under väljarkontraktet mot datalagringsdirektivet. Kryssa någon av dessa!

5 comments:

 1. Nej för h***ete! Kryssa absolut inte någon i folkpartiet, centerpartiet eller miljöpartiet! Det innebär ju en röst på dessa partier. Det finns ingen trovärdig motståndare till övervakninssamhället utom piratpartiet. Det har tydligt visats under fyra år.

  ReplyDelete
 2. Du verkar ha missförstått syftet med kontraktet. En kandidat som skrivit under det kommer rösta mot ett införande av direktivet.

  Vill man polemisera kan man säga att en röst på PP är helt bortkastad eftersom partiet inte kommer in i riksdagen.

  ReplyDelete
 3. Att lägga sin röst på ett parti där enskilda deltagare är mot direktivet är totalt meningslöst - i alla fall om man vill förhindra ett införande av direktivet.

  Kontraktet är bra!

  Det visar (så här långt) att det bara finns ett enda parti - Piratpartiet - som man kan rösta på om man _verkligen_ vill förhindra införandet av direktivet, allt annat blir på sin höjd en notering i kanten varefter direktivet införs!

  Eller: tror någon på allvar att de som skrivit på för gammelpartierna, konsekvent kommer att fälla sitt parti efter att de blivit överkörda i riksdagen av en höger-vänster majoritet för direktivet?

  Jag kan lova att Piratpartiet konsekvent kommer att fälla sittande regering - i varje fråga - om de blir överkörda i den här frågan!

  ReplyDelete
 4. Problemet med PP är att chansen att de kommer in i riksdagen är nästan obefintliga. Allt kan såklart hända i en valrörelse, men just nu talar ingenting för att de kommer in. Då har man slösat bort sin röst och inte påverkat integritetsfrågorna någonting alls.

  ReplyDelete
 5. Mathias: En röst på PP, oavsett resultaten, är att visa att våra frågor är viktiga. Det påverkar absolut integritetsfrågorna, både genom att sända signaler till andra partier och genom att (förhoppningsvis) ge partistöd till PP.

  ReplyDelete