Thursday, August 19, 2010

Om väljarkontrakt i SvD

Jag skriver i SvD om väljarkontraktet och att det inte går att lita på partierna när det kommer till integritetsfrågor, med anledning av intervjun med Maud Olofsson där hon "släpper integritetsfrågorna".

"Partierna visar på nytt att de inte går att lita på i integritetsfrågor. Bara genom så kallade väljarkontrakt kan väljarna lita på politiker, skriver bloggaren och riksdagskandidaten Mathias Sundin (FP).

Maud Olofsson ska ha beröm för att hon är ärlig och så tydligt innan valet, istället för efter, talar om att Centerpartiet släpper integritetsfrågorna. Inför förra valet lovade Centern och inte minst mitt eget Folkpartiet att stå upp i integritetsfrågor. När det kom till FRA-omröstningen var det bara riksdagsledamoten Camilla Lindberg (FP) som faktiskt kom ihåg och följde de löftena.

FRA-omröstningen satte fingret på två saker:

Att partierna inte går att lita på i integritetsfrågor, och att vi istället får vända oss till enskilda, självständiga, riksdagsledamöter. Samma sak gäller inför valet i år. Väljare som vill stärka integriteten i Sverige måste hitta riksdagskandidater de kan lita på."

Ser också ett slarvfel i artikeln. Det står att flest kandidater som skrivit under har Folkpartiet. Flest kandidater från ett riksdagsparti, var det meningen att det skulle stå. Piratpartiet har överlägset flest kandidater. Beklagar PP!

5 comments:

 1. Lugnt.

  Jag gillar delen "Totalt för alla partier är det över hundra stycken [som skrivit under]" - eftersom typ 70 av dessa är piratpartister. :D

  Ser fram emot StarCraft-turneringen!

  ReplyDelete
 2. Ja, det ska bli grymt skoj med SC2-turnering! =)

  ReplyDelete
 3. Mathias, bra initiativ!

  Hoppas att du kan mjuka upp bakgrunden med binär-matrisen på sidan så att man inte lämnar den för att den är för stökig. (Jag hade gjort det om jag inte varit entusiast.)

  Hoppas också att du kan lyfta fram var en Väljare resp. Kandidat ska klicka på sidan för att du inte ska tappa användare som tycker det är för o-intuitivt att hitta det de vill direkt då de landar på sidan.

  Fortsätt det goda arbetet!

  ReplyDelete
 4. Och så blir jag trött på de politiker som lovat skriva på , men ändrar sig, eller bara låter bli.

  ReplyDelete
 5. Bra initiativ! Varför inte utvidga idén? Inför nästa val, bygg en hemsida där politiker kan binda sig i olika kärnfrågor. Blockpolitik och partipiskan urholkar demokratin, låt ny teknik återställa den.

  ReplyDelete