Thursday, November 11, 2010

Nu hade vi behövts

Idag har regeringen, i form av Beatrice Ask, presenterat lagrådsremissen för införandet av datalagringsdirektivet.

Tyvärr kom inte någon av vi som skrivit under kontraktet in i riksdagen, därför är förutsättningar för att stoppa det små. Men vi protestera kan vi göra.

Det här en obehaglig lag. Mycket obehaglig. Läs bara DN:s sammanfattning av lagen:

"Det som ska sparas är så kallade trafikuppgifter, det vill säga vem som talat, sms:at eller mejlat med vem, när det skedde, vilken utrustning om användes, hur länge kommunikationen pågick och så vidare."

Självklart finns det positiva effekter också med lagstiftningen. Övervakning i olika former kan leda till mindre brott, eller att det är lättare att klara upp dessa, men frågan är just priset. Här är priset oerhört högt. Tänk dig in i att alla dina mobilsamtal ska lagras. En gång till: Alla mobilsamtal ska lagras. Det är en oerhörd kränkning.

Nu gäller att det att bjuda så mycket motstånd som möjligt från utsidan och påverka dem som sitter i riksdagen. Tyvärr är Socialdemokraterna positiva - och klagar till och med på regeringen att lagringstiden, sex månader, är för kort...

1 comment:

  1. Fråga Björklund, Nin Larsson eller Widman så får ni svaret, dom behöver övervaka vår E-post för att garantera säkerheten för de svenska trupperna i Afghanistan

    ReplyDelete